Artikelen

21-3-2023: Kunstgrasvelden horen volgens de coalitie bij de hoofd groenstructuur (net zoals de bermen van de Ringweg)..
21-3-2023: Een aantal belangrijke moties zijn verworpen door de coalitie
25-1-2023: Een referendum over de zogeheten 'beleidskader Hoofdgroenstructuur' is een stap dichterbij. Vorige week al werden de benodigde handtekeningen opgehaald en woensdag schaarde de gehele raad zich achter het inleidende verzoek voor de stembusgang.
20-1-2023: De wetgeving om de saldering af te bouwen vraagt nog wat aanpassingen.
31-12-2022: De hoge energieprijzen hebben geen relatie met de oorlog in Ukraine. De organisatie van de energievoorziening wel. Door speculatie en schaarste, het ontbreken van lange termijn-contracten en privatisering is de nederlandse sameleving gedupeerd. Miljarden lekken weg naar energiebedrijven, waaronder Shell de grootste gashandelaar ter wereld.
20-12-2022: Hoe hoog dat energieplafond precies is, verschilt per dag. Ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken hebben richtlijnen online gezet. Hieronder vind je precies hoeveel stroom en gas je op elke dag van het jaar kunt gebruiken, zonder boven het plafond uit te komen.
20-12-2022: Klanten van Eneco met een aansluiting op het warmtenet zijn volgend jaar duurder uit. De energiemaatschappij verdubbelt de variabele tarieven.
2-12-2022: Omtzigt bepleit een echt prijsplafond: een maximumprijs die leveranciers mogen vragen voor gas. Dit om oversubsidiering te voorkomen. Jetten weigert dit te doen. Verwijst naar rol van ACM, die heeft gezegd geen maximum prijs te kunnen/willen berekenen. Dit gaat mogelijk miljarden aan belastinggeld kosten.
2-12-2022: Pieter Omtzigt vraagt inzage opbrengsten Nederlandse gaswinning - gecompileerd. Pieter Omtzigt: 'We halen 19 miljard kuub uit de grond maar hebben geen idee hoeveel geld we eraan overhouden', vraagt Mark Rutte om voor de Algemene Financiële Beschouwingen inzicht te geven over prijsafspraken over de gaswinning uit de Noordzee, de Waddenzee, Groningen en de (overige) kleine velden.
29-11-2022: Nederland en België staan lijnrecht tegenover elkaar inzake een eventueel Europees prijsplafond voor elektriciteit en gas. Nederland, Duitsland en een aantal andere landen willen zo'n prijsplafond niet, België, Frankrijk, Italië en nog 12 andere landen willen dat wel. Vandaag praten premier Rutte en zijn Luxemburgse en Belgische ambtsgenoten er onder meer over op de Beneluxtop.
Volgende 10