Vacatures

Vacature: Redacteur Online/Social Media

Windalarm Amsterdam doet zelf onderzoek naar de invloeden van windturbines op mens en omgeving. Daarnaast zijn we op politiek en juridisch vlak actief voor onze zaak. Om de achterban te kunnen informeren gebruiken we een aantal digitale kanalen (Facebook, Twitter, Instagram en de Website). We proberen de engagement hoog te houden en hierdoor moeten we regelmatig van ons laten horen. We volgen de lokale actualiteit en proberen de achterban overal bij te betrekken.

We zijn op zoek naar mensen die ons komen helpen bij het redactie proces dat hier aan ten grondslag ligt.

Het gaat hier om de volgende taken:

 • Stukken vanuit de groep en het nieuws doornemen en daar korte en krachtige teksten van maken die we vervolgens op de verschillende kanalen kunnen verspreiden.
 • Zorgen dat de achterban regelmatig en op tijd geïnformeerd worden over belangrijke data zoals bijeenkomsten en raadsvergaderingen.
 • Meedenken over de social media campagnes
 • Meedenken en meehelpen met het vertalen van stukken naar infographics en multimedia items.
 • Social channels beheren, reageren op berichten.


Heb je hier ervaring mee en kun je tijd investeren in onze strijd kom ons dan helpen!

 1. Social Media Campainer
  We zoeken iemand die ervaring heeft met social media campagnes op Facebook, Twitter etc. Dit om het bereik van de campagne te vergroten.

 2. Userinterface specialist / tester
  Iemand die de website test en suggesties doet voor verbetering. Dit betreft de functionaliteit, styling en kwaliteit. Ook redactiewerk kan hierbij worden betrokken.

Vindt je deze campagne belangrijk en wil je hier een bijdrage aan leveren? Neem dan contact op. Beloning wordt besproken in onderling overleg.

relaties@windalarm.org