Lees hier het rapport waarin alles staat. In de flyer staat de korte samenvatting.

De overheid voert op dit moment een achterhaald beleid. Gesubsidieerde windturbines nabij bewoning en natuur zijn niet nodig voor de energietransitie. Een gepaste afstand is nodig. We moeten vol inzetten op energiebesparing, wind op zee, lokale opslag van energie en zon op dak.

Hoe provincie Utrecht goedwillende burgers verantwoordelijk maakt voor wat de huidige coalitie wil aanrichten en Tips om niet in de fuik te belanden.

lees verder

De wetgeving om de saldering af te bouwen vraagt nog wat aanpassingen.

lees verder

De hoge energieprijzen hebben geen relatie met de oorlog in Ukraine. De organisatie van de energievoorziening wel. Door speculatie en schaarste, het ontbreken van lange termijn-contracten en privatisering is de nederlandse sameleving gedupeerd. Miljarden lekken weg naar energiebedrijven, waaronder Shell de grootste gashandelaar ter wereld.

lees verder

Omtzigt bepleit een echt prijsplafond: een maximumprijs die leveranciers mogen vragen voor gas. Dit om oversubsidiering te voorkomen. Jetten weigert dit te doen. Verwijst naar rol van ACM, die heeft gezegd geen maximum prijs te kunnen/willen berekenen. Dit gaat mogelijk miljarden aan belastinggeld kosten.

lees verder

Pieter Omtzigt vraagt inzage opbrengsten Nederlandse gaswinning - gecompileerd. Pieter Omtzigt: 'We halen 19 miljard kuub uit de grond maar hebben geen idee hoeveel geld we eraan overhouden', vraagt Mark Rutte om voor de Algemene Financiële Beschouwingen inzicht te geven over prijsafspraken over de gaswinning uit de Noordzee, de Waddenzee, Groningen en de (overige) kleine velden.

lees verder

De regering Rutte maakt via fondsen en garantieregelingen miljarden over aan het bedrijfsleven. OoOk bij het energieplafond is dat het geval. Geld wordt uitgegegeven voordat het Parlement heeft ingestemd.

lees verder

Terugkijken: Debat over prijsplafond energie kleinverbruikers (Negende incidentele suppletoire begroting inzake tijdelijk prijsplafond energie voor kleinverbruikers (1e termijn Kamer)

lees verder

Zodra het prijsplafond eind 2023 afloopt, stijgen de energierekeningen van huishoudens enorm. Daarvoor waarschuwt Vereniging Eigen Huis (VEH).

lees verder

Door de online veilinghuizen voor gas en stroom en tekortschietende marktwerking stijgen energieprijzen onnodig. Het prijsplafond wordt daardoor onnodig duur. Yanis Varoufakis (voormalig minister van financien in Griekenland) legt uit wat er aan kan worden gedaan: betaal leveranciers de kostprijs + een bescheiden marge.  

lees verder

The world's plans to get to net zero carbon emissions by 2050 could mean the big oil companies become richer than ever.

lees verder

Lees eerdere berichten

Wilt u uw e-mail hier invoeren?
Wilt u uw postcode hier invoeren?

Agenda

Hotlinks