Moet het groen in Amsterdam beter beschermd worden? Referendum stap dichterbij

Nieuws

Datum: 12-4-2023 Parool

De initiatiefnemers van het referendum over de bescherming van groen in Amsterdam konden vorig weekend de champagne ontkurken. Binnen drie weken zijn de benodigde 10.000 steunhandtekeningen binnengehaald

Daarmee is het eerste stadsbrede referendum in Amsterdam sinds twintig jaar weer een stap dichterbij. Het draait hierbij om de zogenoemde Hoofdgroenstructuur, die vastlegt waar het groen in de stad wordt beschermd tegen bebouwing of verharding. Naar de smaak van de drie initiatiefnemers biedt de Hoofdgroenstructuur nog te veel ruimte om te bouwen in het groen.

De afgelopen weken ondertekenden 10.187 Amsterdammers het verzoek om een referendum over de beleidsplannen. Woensdag en donderdag worden de handtekeningen gecontroleerd, maar uit eerdere controles bleek al dat er weinig ongeldige steunverklaringen bijzaten.

Snel behaald

Nadat er in januari al achttienduizend handtekeningen waren verzameld voor een eerste verzoek (toen waren er duizend handtekeningen nodig), werd de vereiste ondergrens ook dit keer snel behaald. Vanaf 22 maart waren er tien weken om de tienduizend handtekeningen te halen. Binnen krap drie weken waren die al binnen.

lees artikel/document (opent nieuw scherm/tabblad)

Deel dit bericht

pageviews: 305

tinyurl: link

Gerelateerde berichten

Meer over Ruimtelijke inrichting