65 burgerorganisaties (Inclusief Windalarm) : “Verklaar windturbines op land controversieel”

Onbekend

Kees Pieters

Datum: 23-1-2021 Nederwind

Doordat de regering gevallen is, mag de regering geen controversiele beslissingen meer nemen. "De Tweede en Eerste Kamer moeten plannen voor windturbines op land controversieel verklaren". Dat schrijven de 65 burgerorganisaties – waaronder Windalarm Amsterdam – verenigd in het NederWind netwerk.

“Net als bij de kinderopvangtoeslag affaire walsen regering, parlement en Raad van State in het windturbine dossier over de belangen van de burger heen”, zegt coördinator Kees Pieters. “Nu de regering demissionair is, is het tijd voor reflectie en pas op de plaats.”

Volgens Windalarm en 64 andere organisaties is het plaatsen van Windturbines op land controversieel, omdat het:

  • Maatschappelijk controversieel is: Er zijn veel protesten van burgers en natuurorganizaties door de gezondheids- en omgevingsschade van de Turbines.
  • Politiek Controversieel is: Ollongren heeft al een voorkeur voor Wind op Zee uitgesproken en alle partijprogrammas voor de 2de kamerverkiezingen willen Wind op Zee, met name door de grotere efficiency en lagere subsidies.
  • Juridisch controversieel is: De Raad van State heeft vergunningen goedgekeurd op basis van normen die niet getoetst zijn: de raad van State is hierbij in overtreding.

Bijgevoegd de brief van de 65 burgerorganisaties aan de Tweede en Eerste Kamer met het verzoek om planvorming en uitrol van wind op land controversieel te verklaren d.d. 20-1-2021

lees artikel/document (opent nieuw scherm/tabblad)

Deel dit bericht

tinyurl: link

Gerelateerde berichten

Meer over Onbekend