Demonstratie in het Westerpark

Datum:zaterdag 8 mei 2021
Tijd: van 12:45 tot 16:30
Plaats:Start op de Dam, daarna wandeling naar Westerpark
Aangemeld:289

Windalarm organiseert -coronaproof en met toestemming van de gemeente- een demonstratieve wandeling vanaf de Dam naar het Westerpark waar een protest manifestatie plaatsvindt over geplande windturbines bij woningen en in natuurgebieden. 

We verzamelen op 12:45 op De Dam. Voor mensen die met de trein komen: de Dam ligt op tien minuten lopen van het Centraal Station. Vanuit daar wandelen we door de stad naar het Westerpark.

Er komen politici en vertegenwoordigers van actiegroepen uit het hele land. Die zullen spreken maar gaan ook in dialoog met het publiek. Er komen: 

  • vertegenwoordigers vanuit Nederland: Nederwind, Houten, Windpark Spui, Reijerscop en Rijnenburg, Culemborg, de Zijpe, Koggenland.
  • vanuit de politiek: vertegenwoordigers van de SP, VVD, CDA, PvdA, D’66, PvdDieren, JA21, Fenna Swart en Ronde Venen belang.
  • vertegenwoordigers van de Amsterdamse Stadsdelen (incl Weesp, Landsmeer) en de Volkstuinen

Op het terrein zijn de terrassen open. Pacific Parc, De Espressofabriek, Brouwerij Troost, Mossel & Gin, De Bakkerswinkel en Pizza Pazzani. Zie https://www.bysam.nl/hotspots-westergasterrein-amsterdam/

De bijeenkomst is noodzakelijk vanwege de vasthoudendheid van de Amsterdamse- en landelijke politiek. Ondanks een groot gebrek aan draagvlak en de beschikbaarheid van betere alternatieven houdt men vast aan verouderde plannen. Het RIVM erkent dat 8 à 9% van de omwonenden van windmolens ernstige geluidshinder ervaren bij de huidige normering.

Inmiddels geldt er geen minimale afstandsnorm meer. De geluidsnormen zijn gebaseerd op berekende gemiddelden. Windalarm pleit voor een afstandsnorm van 1500 meter en het uitsluiten van plaatsing van windturbines bij bewoners en in natuurgebieden. 

Bovendien zijn de afgesproken klimaatakkoord doelen (35 Twh) voor duurzame stroom op land al gehaald en wordt een verdere uitrol van wind-op-land ontraden door de adviseurs van de regering. Ook het klimaatakkoord zelf en alle grote politieke partijen geven aan te willen stoppen met wind-op-land. Windturbines op zee vergen minder subsidie en zijn inmiddels de goedkoopste vorm van duurzame energie.

Meld je nu aan voor dit event met het formulier. Als je betrokken wilt zijn bij andere acties in Amsterdam, klik dan ook op een van de Telegram en 3 Whatsapp groepen. We houden je dan op de hoogte.

Telegram groep Amsterdam:
https://t.me/joinchat/OsgrKXs8zaFkYzA0

WhatsApp groep IJburg/Zeeburgereiland: 
https://chat.whatsapp.com/CQW2bMJP20X3dfaNaaeMC2

WhatsApp groep Noord: 
https://chat.whatsapp.com/GjFVmpdpU705hPAFYSuEQx

WhatsApp groep Zuidoost/Regio Amsterdam:
https://chat.whatsapp.com/C92T1ixKkSJ6p2sNoO7tEl

 

Details

tinyurl: link

Aanmelden

Als u al bekend bent bij ons zullen we uw aanmelding koppelen aan de bestaande gegevens, invoer van uw emailadres volstaat in dat geval.

Houd mij op de hoogte (afmelden kan altijd).