Politiek in Ronde Venen zegt nee tegen windmolens

Onbekend

Datum: 29-6-2021 RTVUtrecht

DE RONDE VENEN - Een meerderheid van de gemeenteraad in De Ronde Venen wil voorlopig geen windmolens in de gemeente. De fractie van het CDA steunt een voorstel van de VVD en Ronde Venen Belang, waarin staat dat windturbines uitgesloten moeten worden in de zoekgebieden duurzame energie.

De gemeente Ronde Venen is al maanden aan het vergaderen over mogelijke gebieden waar zonnevelden en windturbines kunnen worden neergezet. Met de extra zeven zetels van het CDA zal windenergie voorlopig van tafel verdwijnen.

Duizenden handtekeningen

Vanuit de gemeente klinkt al lange tijd veel protest. Actiegroepen haalden duizenden handtekeningen op tegen de plaatsing van windmolens in hun gemeente. De gemeente organiseerde een inspreekavond. Er bleek zoveel animo dat er twee extra inspreekavonden werden ingelast. Buiten leden van actiegroepen kwamen ook jongeren, milieuorganisaties en experts aan het woord.

Lees ook: Ook inwoners De Ronde Venen lopen nog niet warm voor windmolens: 'Liever op zee'

Dat droeg voor het CDA sterk bij aan de beslissing het amendement te steunen. "Wij hebben geluisterd naar wat de inwoners te melden hebben", vertelt fractievoorzitter Simone Borgstede. Draagvlak was voor hen het belangrijkst. "We moeten zorgen dat mensen van onderaf gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met duurzaamheid." Het CDA wil met name lokale initiatieven wat betreft duurzaamheid ondersteunen.

lees artikel/document (opent nieuw scherm/tabblad)

Deel dit bericht

tinyurl: link